Elmúltál 18 éves?




Are you at least 18 years old?

Törley pezsgőpicészet
MÉTHODE TRANSVASÉE

Az ezzel a technológiával készített pezsgők erjesztése, érlelése 1,5 literes, úgynevezett magnum palackokban történik. A pezsgő a seprőtelenítésig minimálisan 9 hónapot tölt ebben a palackban, de egyes tételek akár 18 hónapot is pihennek így.
Jellemzői: ízében és illatában a palackos érlelés jegyei mutatkoznak.

LEGFŐBB JELLEMZŐJE: A PALACKBAN ERJESZTETT ÉS ÉRLELT PEZSGŐT EGY TARTÁLYBA VISSZAÜRÍTJÜK, EGALIZÁLJUK A PALACKOK TARTALMÁT, ÍGY TUDJUK BIZTOSÍTANI AZ EGYENLETES MINŐSÉGET

Transvasée pezsgőink
Törley Tokaji Doux
Az eljárás

Alapbor előkészítése, szűrése.

  • A bor tirage likőrözése (cukor: 24 g/l), élesztős beoltása.
  • Palackozás 1,5 l-es (Magnum) palackba, lezárás koronazárral.
  • Erjedés 12-14 oC-on, 2-3 héttel a pal. után indul be és min. 2-3 hónapig tart.
  • Érlelés kb. 10-14 hónapon keresztül.
  • Palackok visszaürítése tartályba széndioxid nyomás alatt.
  • Expedíciós likőr adagolás, címkén feltüntetett édességtartalom beállítása.
  • Szűrve seprőtelenítés: az élesztősejteket szűrőberendezésekkel távolítjuk el a pezsgőből
  • Palackozás, kiszerelés