Elmúltál 18 éves?

Az oldal cookie-kat használ, ha belépsz elfogadod ezt.
Adatvédelmi beállítások






Are you at least 18 years old?

This site uses cookies, if you enter, you accept this.
Privacy settings



MÉTHODE CHARMAT

Ezzel a technológiával nagy mennyiségű azonos minőségű pezsgő állítható elő. Jellemzői: könnyed, friss, gyümölcsös.

LEGFŐBB JELLEMZŐJE: KÖNNYŰ, FRISS PEZSGŐK KÉSZÍTÉSÉRE ALKALMAZOTT MÓDSZER, A TELJES FOLYAMAT TARTÁLYOKBAN ZAJLIK

Méthode Charmat eljárás tartályokban
Az eljárás

Alapbor előkészítése, szűrése.

  • A bor tirage likőrözése (cukor: 24 g/l), élesztős beoltása az erjesztő tartályban
  • Tartály szelepeinek lezárása.
  • Erjedés 14-16 C-on kb. 1- 1,5 hónapig.
  • Erjesztés + Érlelés, minőségi pezsgőnél min. 6 hónapon keresztül.
  • Címkén feltüntetett édességtartalom beállítása expedíciós likőrrel.
  • Szűrés: az élesztősejteket szűrőberendezésekkel távolítjuk el a pezsgőből.
  • Palackozás, kiszerelés.