Elmúltál 18 éves?

Igen

Nem



Az oldal cookie-kat használ, ha belépsz elfogadod ezt.
Adatvédelmi beállítások






Are you at least 18 years old?

Yes

No



This site uses cookies, if you enter, you accept this.
Privacy settings



Törley pezsgő üzem

MÉTHODE CHARMAT

Ezzel a technológiával nagy mennyiségű azonos minőségű pezsgő állítható elő. Jellemzői: könnyed, friss, gyümölcsös.

LEGFŐBB JELLEMZŐJE: KÖNNYŰ, FRISS PEZSGŐK KÉSZÍTÉSÉRE ALKALMAZOTT MÓDSZER, A TELJES FOLYAMAT TARTÁLYOKBAN ZAJLIK

Méthode Charmat eljárás tartályokban
Az eljárás

Alapbor előkészítése, szűrése.

  • A bor tirage likőrözése (cukor: 24 g/l), élesztős beoltása az erjesztő tartályban
  • Tartály szelepeinek lezárása.
  • Erjedés 14-16 C-on kb. 1- 1,5 hónapig.
  • Erjesztés + Érlelés, minőségi pezsgőnél min. 6 hónapon keresztül.
  • Címkén feltüntetett édességtartalom beállítása expedíciós likőrrel.
  • Szűrés: az élesztősejteket szűrőberendezésekkel távolítjuk el a pezsgőből.
  • Palackozás, kiszerelés.